Nieuws

Met de naam (Di) eet Slim dekte we de lading niet meer helemaal. Daarom heet onze nieuwe site Leef Slim. Hier kunt u terecht met dezelfde vraagstukken als voorheen.


COOL, gecombineerde leefstijl

Per 1 januari 2019 is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wie een BMI heeft van 30 of hoger (of een BMI van 25 hoger gecombineerd met risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten) en 18 jaar of ouder is, kan door de huisarts worden doorverwezen om zo’n ‘GLI’ te gaan doen. 

De zorgverzekeraar vergoedt het programma dan, zonder gevolgen voor het eigen risico. Als BLCN-coach ga ik het programma CooL (Coaching op Leefstijl) aanbieden in Apeldoorn.

Als je deelneemt aan CooL, dan krijgt je samen met een groep van ongeveer 10-12 mensen twee jaar lang begeleiding. Je gaat aan de slag met je voeding, beweging en gedrag en gewoontes. Het doel is niet zomaar afvallen, maar echt grip krijgen op je gewicht en op je gewoontes. Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. 

Op dit moment wordt nog hard gewerkt om de contractering met zorgverzekeraars te regelen, de verwachting is dat dit de komende weken afgerond wordt.

Spreekt het CooL-programma je aan en wil je wel aan de slag? Ga dan naar je huisarts voor een verwijzing en meld je aan bij mij (info@dieetslim.nl)


Leef Slim / (Di) eet Slim is de website van Daniëlle Gommers-Vriezema | E-mail: info@dieetslim.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK